'Thuis'-acteur Mathias Vergels doet plots boekje open over psychische problemen: "Ermee aan de slag gegaan"

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

Mathias Vergels speelt al jaren de rol van Lowie in 'Thuis'. Nu waagt hij zich aan iets heel anders: hij is ambassadeur geworden van 'Te Gek?!', de organisatie die zich inzet voor mensen met psychische problemen.

In een interview met MENT-tv verduidelijkt Mathias Vergels waarom hij ambassadeur van 'Te Gek?!' is geworden. "Ik heb een psychiatrisch verleden", onthult hij. "En als ik daarmee ook maar één iemand kan laten nadenken over de mogelijkheden in zijn of haar leven, is het al de moeite geweest."

Meer bepaald kreeg hij als puber te horen dat hij bipolair was. "Dat klopte in sommige gevallen, in andere dan weer niet. Maar ik ben er wel mee aan de slag gegaan."

Inmiddels is hij erg gelukkig met zijn verloofde Lynn Van den Broeck, maar tijdens de breuk met zijn vorige partner, Tineke, verwees hij al eens naar zijn psychische problemen. "Ik krijg goede psychologische begeleiding. Ik moet ook geen medicatie meer slikken voor mijn bipolaire stoornis", zei hij toen in TV-Familie.

Met zijn ambassadeurschap hoopt hij duidelijk te maken dat het leven niet hoeft te stoppen na een dergelijke diagnose. "En dat het ook je grootste kracht kan worden", klinkt het.