'Thuis'-acteur Sid Van Oerle neemt drastisch besluit over personage Kobe

door: COS
Afbeelding bron: Eén

Afgelopen zomer kondigde Sid Van Oerle aan dat hij een sabbatical zou nemen. Zijn 'Thuis'-personage Kobe Baert zou tijdelijk overgenomen worden door Reynout Dekimpe.

"Ik neem een sabbatical van een aantal maanden. In die periode ga ik de tijd nemen om te herbronnen en het heden en de toekomst op een rijtje te zetten", klonk het afgelopen zomer bij Sid Van Oerle. Nu heeft hij beslist om niet meer terug te keren naar de set van 'Thuis'.

"Dat was zeker geen makkelijke keuze. Maar ik heb gekozen om voorrang te geven aan andere, uitdagende projecten", citeert VRT NWS de acteur over zijn beslissing. "Ik kijk met warmte terug op mijn tijd daar, en zal de vele lieve collega's voor en achter de schermen zeker missen."

Sid maakte zijn intrede op 22 december 2016 en kroop vijf seizoenen lang in de huid van Kobe Baert, de zoon van Karin Baert (Kadèr Gürbüz). Op 20 september nam Reynout Dekimpe de rol voor bepaalde tijd over. Het definitieve vertrek van Sid betekent dat Reynout aan boord blijft bij 'Thuis'.