Gevaarlijk probleem met deze bakfietsen: "Mogen er eigenlijk niet meer mee rijden"

door: STS
Bakfiets
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Er is een probleem opgedoken bij een bepaald merk van bakfietsen. Het gaat om fietsen van het Nederlandse Babboe.

"De verkoop van deze fietsen wordt tijdelijk stopgezet in België. Ze deugen namelijk niet. In Nederland zijn al tientallen kaders gewoon doormidden gebroken. Daar mogen deze bakfietsen niet meer verkocht worden", viel te horen in het VTM Nieuws.

Het probleem met het fietskader deed zich in België ook al voor. "Mijn fiets brak twee keer, en twee keer op een andere plek", vertelde de eigenaar van een Babboe-bakfiets aan Gazet van Antwerpen. "Voorlopig fiets ik er niet meer mee", liet een andere eigenaar verstaan.

En er zijn nog problemen. "Het display werkt niet, waardoor er geen signaal gegeven wordt aan de motor", vertelde eigenaar Frederik aan VTM. "Het enige wat ik kan doen, is dus hard trappen. terwijl die bakfiets 79 kilogram weegt. Mijn eigen gewicht en dat van drie kindjes komt daar nog eens bij. Dat is uitermate zwaar."

En daar houdt het niet bij op. "Door over kasseien te rijden is een bout losgekomen en is het licht eraf gevallen. De bouten beginnen door het gebruik al te roesten. En ik heb al verschillende platte banden gehad. Dan zeggen ze: 'Je moet rustiger rijden.' Oké, maar het kan toch niet dat ik al zes keer nieuwe banden heb moeten laten leggen?"

"Deze middag heb ik een mailtje gekregen van de leasemaatschappij met de melding dat we de fiets eigenlijk niet meer mogen gebruiken tot er effectief gecommuniceerd wordt over een terugroepactie."

Tags Bakfiets