Verontwaardiging nadat bejaard koppel boete krijgt in ‘Alloo bij de verkeerspolitie’

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Zondagavond was er een nieuwe aflevering van ‘Alloo bij de verkeerspolitie’. Op sociale media is er heel wat reactie op een boete die een bejaard koppel krijgt.

De motard van dienst ziet een auto op het fietspad staan. Een ouder koppel is bezig de weg aan het vragen aan een voorbijgangster. “Ge staat pal op het fietspad”, zegt de agent. “Enorm, enorm verkeerd.”

Hij laat de man iets verder te rijden, naar een parking van een supermarkt. De man geeft aan Luk Alloo toe dat hij niet meteen gezien had dat hij op het fietspad stond. Ze waren op weg naar een bedrijf voor tuinmeubelen, maar de gps pakte het adres niet.

De agent kwam terug nadat hij de papieren gecheckt had. “Dit is een bekeuring, op het fietspad kan ik niet tolereren. Je kan dit direct betalen, 126,02 euro. Ik weet dat het een dure is.

Volgens de agent mocht de man gewoon op de straat blijven staan om de weg te vragen, zelfs zonder de vier pinkers aan, ook al is dat geen solidaire houding ten opzichte van andere chauffeurs en wagens.

Luc Alloo vraagt de agent of dit niet pijn aan het hart doet bij hem en een waarschuwing niet op zijn plaats was geweest, voor een overtreding van amper 30 seconden. “Laat het duidelijk zijn, ik doe dit niet graag. Ge kunt waarschuwen, maar daar kom je niet altijd ver mee.”

En dan zegt de agent iets vreemds. “Ik denk zeker dat Etienne zou gebaat zijn met een waarschuwing, daar ben ik van overtuigd, maar ik mag die grens niet trekken”, besluit hij.

Op sociale media wordt verontwaardigd gereageerd op de actie van de politieagent. Heel wat kijkers van het programma vinden wel degelijk dat deze man met een waarschuwing ervan af mocht komen, omdat dit geen hardleerse overtreder is zoals vele anderen.