Vlak voor de feestdagen: Traiteur meteen naar de gevangenis gebracht

door: STS
gevangene
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De klanten van een traiteur zullen op het laatste moment elders op zoek moeten gaan naar een feestmaaltijd voor tijdens de eindejaarsperiode. De man werd opgesloten in de gevangenis.

De zestiger uit Sint-Niklaas moest voor de politierechtbank verschijnen. Dat kwam omdat hij in oktober 2022 achter het stuur van een wagen betrapt werd, terwijl hij een rijverbod had.

En de man had eerder al heel wat overtredingen begaan. Liefst twaalf keer werd hij veroordeeld nadat hij in dronken toestand achter het stuur was betrapt. En negen keer werd hij veroordeeld voor het niet naleven van een rijverbod.

De advocaat van de man probeerde de rechter nog te overtuigen om hem niet op te sluiten. "Hij staat op twee jaar van zijn pensioen. Als hij naar de gevangenis moet, is hij alles kwijt en zijn de werknemers hun job kwijt. Hij is alleenstaand, zijn bedrijf is alles voor hem", citeert de openbare omroep.

De rechter ging hier niet op in en sprak een effectieve celstraf van vier jaar uit, zoveel als de procureur gevraagd had. De man werd vanuit de rechtszaal meteen naar de gevangenis overgebracht.

Hij moet ook 8.000 euro boete betalen. Ten slotte kreeg hij ook een levenslang rijverbod opgelegd.

(Archieffoto)