James Cooke diepbedroefd na overlijden: “Ik kan dat niet zomaar loslaten”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

James Cooke heeft enige tijd geleden zijn tv-programma ‘Leef!’ ingeblikt. Daarin gaat James op pad met mensen die niet lang meer te leven hebben.

James heeft nu al afscheid moeten nemen van een van hen. De West-Vlaamse muzikant Wouter Droesbeke overleed vorige week na een lange strijd tegen uitgezaaide longkanker.

“Na de opnamen van ‘Leef!’ ben ik contact blijven houden met zijn vrouw Krista”, vertelt James in Dag Allemaal. “Ik kruip in die mensen hun leven en kan dat niet zomaar loslaten eens het programma is ingeblikt. Ik ben ook maar een mens van vlees en bloed.”

Testament

Iedere ochtend liet Krista weten hoe de nachten van Wouter waren geweest. “En dat was de laatste tijd helaas niet goed. Toen uiteindelijk het bericht kwam dat Wouter er niet meer was, ben ik dus niet geschrokken.”

James ging onlangs nog op bezoek bij Wouter om hem zijn portret te tonen. “Wouter was heel content met wat hij zag. Hij zei: ‘Voilà, dit is mijn testament voor alle mensen die niet bij mijn intieme afscheidsdienst kunnen zijn.’ Dat deed mij heel veel deugd”, aldus James.