James Cooke kan zijn mensen niet meer betalen: “Zelf ook geen loon meer”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

James Cooke heeft met ‘Uitgezonderd’ zijn eigen theaterbedrijf. Maar door de coronacrisis zijn er geen voorstellingen meer. Uiteraard treft dit ook James zijn bedrijf.

“Het is moeilijk, ja. Dat steek ik niet onder stoelen of banken. Er werken zes mensen fulltime bij ons. Die hebben we op technische werkloosheid moeten zetten en dat is niet tof. Maar mijn vennoot Bob Jennes en ik hebben in april onmiddellijk geschakeld en beslist om te investeren”, vertelt James in Dag Allemaal.

“Het is inderdaad een beetje een omgekeerde redenering. Maar met ons theaterhuis genereren we geen extra inkomsten uit merchandise of andere projecten, bij ons is alles live entertainment. En dan heb je problemen, want de vaste kosten zoals huur en verzekering lopen door. “
 

"Betaal me zelf ook geen loon meer uit"

“Er moet dus íets binnenkomen. Je kan zeggen: we zetten alles op pauze en we hopen dat het water stopt met stijgen voor het aan onze lippen komt. Of je zegt: we gaan hier een risico nemen, en een nieuw plan uitschrijven.”

“Als je je eigen mensen niet kan betalen, begin je bij jezelf. Dat lijkt me logisch. Ik betaal mezelf al geruime tijd geen loon uit als zaakvoerder. Gelukkig heb ik wel nog m’n tv-werk en dat geeft me dan ook de kans om samen met mijn vennoot opnieuw privé te investeren in Uitgezonderd. En kunnen we zeggen: ‘Kom, we springen en stampen dit nieuwe project uit de grond.”