Aimé Antheunis haalt uit naar Belgische voetbalanalisten: "dat vind ik zever"

door: CDC
Aime antheunis
Afbeelding bron: Photonews

Veel Belgen vinden dat de Rode Duivels met hun gouden generatie meer bereikt moesten hebben. Martinez slaagde er niet in om prijzen te winnen en rekenen hem dat aan. Voormalig voetbaltrainer Aimé Antheunis is daar niet mee akkoord. 

Het was Kevin De Bruyne die België opnieuw een meer bescheiden aanzien aanmat na de nederlagen in de Nations League: "Met alle respect, maar we zijn máár België." Aimé Anthuenis gaat volmondig akkoord. In Het Laatste Nieuws pleit hij voor meer realisme. 

De oud-bondscoach wijst er op dat volgens hem, België nooit een betere ploeg is geweest dan Frankrijk. Dat erkennen is niet de underdog spelen, maar realistisch zijn. België is volgens hem niet de topfavoriet voor een groot toernooi. "Minstens vijf à zes ploegen zijn in Europa even goed als België: Spanje, Frankrijk, Italië, Engeland, Duitsland, en Nederland is weer op komst."

De zelf aangenomen favorietenrol van België is volgens hem "zever", aangepraat door analisten en de media. Die hebben een hype gecreëerd, zo meent hij. "België kan alleen een groot toernooi winnen als alles meezit, de vier toppers present en fit zijn én op hun best presteren." De andere spelers zijn wel goed, maar niet de top van de top.