Anderlecht bibbert en beeft: "Het is al moeilijk genoeg geweest"

door: MAB
Benito Raman RSC Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht had gisteren het lot in eigen handen en moest winnen van KV Kortrijk om in de top vier te blijven. De Brusselaars zegevierden in het Guldensporenstadion (2-3) en mogen nog steeds dromen van de titel. 

Al had Anderlecht het zeker niet gemakkelijk in de partij tegen Kortrijk. De thuisploeg kwam op voorsprong vanop de stip na een domme actie van Wesley Hoedt. Paars-Wit zette echter snel orde op zaken want vijf minuten later maakte Zirkzee al de gelijkmaker. 

 "Ik had dit scenario ergens wel verwacht", vertelde Kompany achteraf. "De eerste 20 minuten verlopen niet zoals we wilden. We waren niet scherp genoeg en dan hebben we toch nog het verschil kunnen maken. Kortrijk komt dan toch nog terug in de wedstrijd, maar we zijn stabiel gebleven. Ja, de weerbaarheid, daar ben ik het meest tevreden over. Zeker op momenten dat het om de knikkers gaat."

"Ik weet dat het atypisch is voor Anderlecht om dit zo te vieren, maar ik sta er volledig achter. Ik wil dat de jongens en de fans vandaag genieten. Het is al moeilijk genoeg geweest de laatste jaren. Ze hebben het ook verdiend. Vandaag gaan we vieren, vanaf morgen staat alles in het teken van Gent."