Anderlecht-coach bemoeit zich met de Rode Duivels: "Hij moet altijd spelen"

door: JDH
Brian Riemer
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels wonnen zaterdag hun tweede wedstrijd op het EK met 2-0 van Roemenië. Opvallende aanwezige was Anderlecht-coach Brian Riemer. 

Riemer was aanwezig als analist voor de Deense televisie. Hij was onder meer lovend voor doelman Koen Casteels, die hij de 'Man van de Match' vond. Ook van Kevin De Bruyne was Riemer enorm onder de indruk. 

De Anderlecht-coach had natuurlijk ook oog voor zijn spelers bij de Rode Duivels, Jan Vertonghen en Zeno Debast. Vertonghen speelde tegen Roemenië zijn eerste wedstrijd in bijna twee maanden door een blessure. 

Riemer was dan ook onder de indruk van de prestatie van Vertonghen. "Er is een duidelijk verschil tussen een achterhoede met Jan of een achterhoede zonder Jan", zegt Riemer bij Het Nieuwsblad. 

"Dat zeg ik niet om Wout Faes of Zeno Debast te bekritiseren. Het zijn goeie verdedigers, maar Vertonghen moet altijd spelen. Hij voegt zaken toe die de mensen niet zien. Hij leest het spel, staat altijd op de juiste plaats, maakte anderen beter met zijn aanwijzingen."