Anderlecht hoopt absolute sterkhouder over te nemen van Bayern München

door: MAB
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht neemt het vanavond op tegen KV Mechelen. Als Paars-Wit wint, blijft het in het spoor van de top drie en de titel. De Brusselaars zullen opnieuw beroep moeten doen op enkele sleutelpionnen.

Joshua Zirkzee is er daar één van. De Nederlander was dit seizoen al goed voor 11 goals en 8 assists in 26 wedstrijden. De 20-jarige spits wordt gehuurd van de Duitse topclub Bayern München, waar hij deze zomer mogelijks naar terugkeert. 

Want de Duitsers lijken de jonge Nederlander nog een laatste kans te willen geven. “Bayern zou hem komende zomer nog een laatste kans moeten geven", aldus de Duitse journalist David Verhoff aan La Capitale. "Maar tijdens deze pandemie zoeken ook de grote clubs naar geld en volgens mij gaat een bod tussen de 5 en 10 miljoen euro voldoende zijn om hem definitief over te nemen."

De spits zou volgens Transfermarkt 8 miljoen euro moeten opleveren, een bedrag dat Anderlecht momenteel niet kan betalen. CEO Peter Verbeke liet weten dat de Brusselaars geen 6 miljoen euro kunnen uitgeven aan transfers, al zou daar wel verandering in kunnen komen na kwalificatie voor een Europees toernooi.