Anderlecht moet Manchester City-speler al na zes maand weer laten vertrekken

door: MAB
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht is één van de weinige ploegen die nog niet actief is geweest op de transfermarkt. De Brusselaars hebben wel enkele doelwitten, maar van concrete versterkingen is er nog geen sprake.

Al lijkt er wel een speler te vertrekken. De 19-jarige Taylor Harwoord-Bellis begon het seizoen als basisspeler, maar werd uit de ploeg gespeeld door Lisandro Magallan. De verdediger, die overkwam van Manchester City, kwam in de laatste vijf wedstrijden amper twee minuten in actie. 

En dat is tegen de zin van de Engelsman en die van City. Stoke City wilt de jonge verdediger maar wat graag overnemen van paars-wit, een kans waar Harwood-Bellis wel voor open staat. Stoke staat momenteel op plaats acht in de Championship, de Engelse tweede klasse.

Vincent Kompany kan ook zonder Harwood-Bellis rekenen op een uitstekende verdediging. De Brusselaars kregen dit seizoen nog maar 26 doelpunten tegen. Hannes Delcroix is ook weer fit na zijn operatie, en met Hoedt en Magallan heeft Kompany een stevige defensieve linie staan.

Tags