Arthur Theate neemt het op voor de Rode Duivels: "Ik snap totáál niet waarom mensen dezer dagen zo boos zijn"

door: CDC
Arthur Theate
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels stelden deze zomer teleur. Op het EK gingen ze roemloos ten onder tegen Italië en van de Nations League keerden ze ook met lege handen terug. Arthur Theate, sinds kort ook Rode Duivel, vindt echter dat ze teveel kritiek krijgen.

Arthur Theate wijst er in Sport Voetbalmagazine op dat België van ver komt. Vijftien jaar terug was een halve finale halen op een groot toernooi nog ondenkbaar voor België. De Rode Duivels deden dat op het WK én in de Nations League.

"We vergeten te snel," zegt Theate. De nationale ploeg heeft dan wel geen toernooien gewonnen, toch ziet hij veel veranderingen. Zo schrijft hij het feit dat veel Belgische jongeren doorbreken in het buitenland toe aan het succes van de Rode Duivels.

"Zij hebben stuk voor stuk het Belgisch voetbal en de internationale waardering ervoor naar een hoger niveau getild. Wat zij de voorbije tien jaar deden, is ongelooflijk". Bovendien deden de Rode Duivels dat in tijden waarop het niveau van het voetbal hoger is dan ooit tevoren.