Barça-coach Xavi onder de indruk van Antwerp-kern: “Een goede voetballer”

door: AVL
Royal Antwerp FC
Afbeelding bron: Photonews

Antwerp speelt dinsdagavond voor het eerst in maar liefst 66 jaar nog eens een wedstrijd in de Champions League en dat uitgerekend tegen het grote FC Barcelona.

Met de Blaugrana krijgt Antwerp meteen de zwaarste tegenstander uit zijn poule voorgeschoteld. Antwerp is de underdog, al wil Barça-coach Xavi The Great Old niet onderschatten, zo liet de voormalige middenvelder verstaan op de persconferentie van maandag.

Xavi had op de persconferentie lovende woorden voor zijn voormalige ploegmaat Mark Van Bommel, maar ook het respect voor de spelerskern was bijzonder groot bij de 133-voudig Spaans international. "Het is een zeer dynamische tegenstander", zo beseft Xavi.

"Ekkelenkamp, de middenvelder, is een goede voetballer. Janssen is dan weer een referentiepunt. Daarachter mixen ze jeugd met ervaring met Alderweireld en ze hebben ook een goede doelman", haalt Xavi de loftrompet boven.

"Van Bommel laat zijn team voetballen maar het is vooral de dynamiek in het team dat opvalt. Hoe ze de flanken gebruiken. Het is een heel goed team met ook wat techniek. Daarom werden ze vorig jaar ook kampioen", zo besluit de coach.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24