Barcelona moet jong supertalent noodgedwongen aan de kant zetten

door: MAB
Afbeelding bron: Photonews

Het draait vierkant bij FC Barcelona, zowel sportief als buiten het veld. De Catalanen staan op een teleurstellende zevende plaats op 18 punten van leider Real Madrid. Ook de schulden van de Blaugrana, die op meer dan een miljard euro worden geschat, wegen door op de Spaanse grootmacht. 

Barcelona dacht met Yusuf Demir een nieuw toptalent in de rangen te hebben na een impressionante seizoenstart. De Spaanse krant Marca denkt echter dat de 18-jarige Oostenrijker, die overkwam van Rapid Wenen, geen minuut meer zal spelen voor de Catalanen. 

In het contract van Demir staat namelijk dat als automatisch gelicht zou worden door Barcelona als hij tien officiële wedstrijden zou spelen in Camp Nou. Als dat gebeurde zou de Spaanse grootmacht 10 miljoen euro moeten betalen aan Rapid Wenen. 

Maar met de huidige financiële situatie kan Barcelona zich dat niet veroorloven. De jonge aanvaller speelde tot op heden negen keer voor de Blaugrana. Als hij nog één minuut zou opkomen voor Barca, dan moet de club sowieso betalen. En dat scenario zouden ze kosten wat het kost willen vermijden.  

Tags