Barcelona probeert nieuwe strategie om te overleven

door: CDC
Camp Nou - Barcelona
Afbeelding bron: Photonews

Dat het FC Barcelona financieel niet voor de wind gaat is een understatement. Vorig jaar maakte de club bijna een half miljard euro verlies. Dat heeft ook een sportieve impact, dus moet men er nu creatief aan de slag.

Barcelona zag enkele toppers, waaronder Messi, vertrekken en kan niet zomaar kwaliteitsvolle vervangers kopen. De ploeg is bovendien in zwakke doen en haalde maar 1 overwinning in 6 wedstrijden. Coach Ronald Koeman staat er onder zware druk.

De club is nu van plan om transfervrije spelers aan te trekken om de kosten niet te hoog te laten oplopen. Ze deed dit al eerder met Sergio Aguero en Memphis Depay. Ze heeft een hele reeks spelers bij topclubs in het vizier, waaronder een oud-speler van Club Brugge.

Met name Ivan Perisic die nu nog bij Inter speelt. Ze hebben ook interesse in zijn collega Brozovic. Ze kijken ook vol interesse naar spelers bij Ajax, Onana en Mazaroui worden nadrukkelijk genoemd. Andere namen zijn Pogba en Kessié. De club hoopt dat haar reputatie sommige spelers over de streep kan trekken.