Bayern München wil loon van vijf spelers niet betalen: "Denk niet alleen aan jezelf, ook aan de club"

door: MAB
 Bayern München
Afbeelding bron: Photonews

De Duitse topclub Bayern München overweegt om het salaris van vijf spelers niet te betalen. Alle vijf zijn ze niet gevaccineerd tegen het coronavirus en zitten momenteel in quarantaine. De club wil hun salarissen nu niet betalen zolang ze in afzondering zijn.

Kimmich, Gnabry, Musiala, Choupo-Moting en Cuisance konden hun oren niet geloven na de meeting omtrent hun loon afgelopen donderdag. Alle vijf kregen ze te horen dat hun salaris misschien wordt ingehouden zolang ze in quarantaine zitten en niet gevaccineerd zijn. Alle spelers kwamen vorige week in contact met een positief persoon en moeten zich dus afzonderen.

Bayern blijft wel van mening dat vaccinatie een vrije keuze is, maar twijfelt eraan of de vijf spelers de komende weken aan de groepstrainingen kunnen deelnemen. “De spelers is gevraagd om niet alleen aan zichzelf te denken, maar ook aan de club," staat er te lezen in de Duitse krant BILD.

De nieuwe regelgeving van de 'Rekordmeister' zou het vijftal een stevige duit kunnen kosten. Kimmich bijvoorbeeld verdient 300.000 euro per week. Twee weken quarantaine betekent dus dat de rechtsachter ongeveer 600.000 euro misloopt.

 

Tags