Beerschot door het slijk gehaald: "Wekenlang aan het lijntje gehouden"

door: MAB
Beerschot-Wilrijk, Holzhauser
Afbeelding bron: Photonews

Beerschot zal volgend jaar uitkomen in de 1B Pro League. De club uit het Antwerpse krijgt ook naast het veld heel wat problemen te verwerken. 

Zo vertrekt sterkhouder en publiekslieveling Tom Pietermaat na acht seizoen bij de club. De 29-jarige middenvelder heeft zijn contract eenzijdig opgezegd nadat hij "wekenlang door het bestuurd aan het lijntje werd gehouden". Door de degradatie van Beerschot zou hij ook 40% van zijn loon moeten inleveren. 

Pietermaat kreeg dan ook geen nieuw contract bij 'De Mannekes'. "Ik lag nog één jaar onder contract met een optie op een extra jaar. Maar ik heb totaal geen zekerheid of de club die optie zou lichten. Bovendien moet ik door de degradatie 38% van mijn nettoloon inleveren", klink het in Gazet van Antwerpen.

"Ja, ik had wel wat meer respect verwacht. Ik ben wekenlang aan het lijntje gehouden. Ik kreeg te horen dat het wel goed zou komen. Maar ik kan echt niet blijven wachten", aldus een emotionele Pietermaat. "Het doet pijn om nu zélf afscheid te moeten nemen. Al blijf ik uiteraard wel Beerschotfan voor het leven."