Beerschot-voorzitter komt met felicitaties voor Antwerp, maar ook met een waarschuwing

door: JDH
Paul Gheysens
Afbeelding bron: Photonews

Antwerp pakte dit seizoen de dubbel in België. Met die andere club uit Antwerpen, Beerschot, gaat het heel wat minder maar het hoopt daar in de toekomst verandering in te brengen. 

Terwijl Antwerp al een aantal jaar hun weg naar boven aan het inzetten waren en nu dus de titel en de beker pakten, gaat het met Beerschot al een aantal jaar minder. 

Beerschot eindigde dit jaar derde in de Challenger Pro League en zal volgend jaar opnieuw moeten proberen om de promotie af te dwingen naar de Jupiler Pro League. 

Beerschot-voorzitter Francis Vrancken feliciteerde Antwerp wel. "We wensen Antwerp proficiat met de titel, dat respect moeten we hebben. Geld speelt in het huidige topvoetbal een grote rol. We hebben nu niet de budgetten van Antwerp, maar vechten met onze mogelijkheden", zei hij bij Het Laatste Nieuws. 

Maar Vrancken waarschuwde ook: "Wie was vijftien jaar geleden de eerste club in Antwerpen? Je mag een traditieclub als Beerschot nooit uit het oog verliezen om terug te keren. We gaan er samen met onze achterban alles aan doen om een mooie club in de toekomst te zijn"