Belgische voetbalbond gaat volledig de mist in en moet zijn excuses aanbieden

door: JDH
Rode Duivels
Afbeelding bron: Photonews

De Belgische voetbalbond plaatste zaterdagavond een filmpje op zijn sociale media, maar verwijderde dat snel weer. Ondertussen heeft de voetbalbond zich ook geëxcuseerd. 

De Belgische voetbalbond publiceerde een video met Rode Duivel en Amadou Onona en de Franstalige Belgische comedian Pablo Andres. Daarin maakten ze een parodie van het Franse WK-lied van 2018. 

Op het einde stelt Andres de vraag.  "Wie gaat Mbappé op zijn scheenbeen tackelen?" Het antwoord luidt: "Onana." De video werd opgepikt door buitenlandse media en als provocerend beschouwd richting Mbappé en de Fransen. 

De video werd verwijderd en Rode Duivels-woordvoerder Stefan Van Loock excuseerde zich ook nog eens. We hebben al verschillende keren samengewerkt met Pablo Andres. Dat was telkens humoristisch." Dat was ook nu de bedoeling. 

"Misschien kwam het nu zo niet over. Dat is ook de reden waarom we het verwijderd hebben. Wij verontschuldigen ons bij wie zich gekwetst voelt door deze video. Hiermee is de zaak voor ons gesloten."