Bom barst in Brugse kleedkamer: "Voor Vormer is het voorbij"

door: MAB
Ruud Vormer
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge ging woensdag roemloos met 0-5 ten onder tegen RB Leipzig in de Champions League. De keuzes van Philippe Clement bleken ineffectief te zijn en ook de behandeling van Ruud Vormer deed veel stof opwaaien.

Vormer werd tegen Mechelen al na een uur spelen aan de kant gehaald omdat hij niet genoeg vuur toonde. In de partij tegen Leipzig zat de Nederlander dan weer de hele wedstrijd op de bank. De relatie tussen de Brugse kapitein en coach Clement lijkt compleet verzuurd te zijn. 

“Dit zorgt voor strijd tussen staf en spelergroep", vertelt Marc Degryse in HLN Sportcast. "Vormer heeft veel steun in de groep en daarnaast zijn er ook anderen zoals Noa Lang die er om verschillende redenen ongelukkig bijlopen. Ik denk dat het van de kant van Vormer voorbij is wat de relatie met Clement betreft."

De problemen in de Brugse kleedkamer vertalen zich naar de prestaties op het veld. Het rommelt bij blauw-zwart en de vraag is maar hoelang het bestuur Philippe Clement nog wil geven om oplossingen te bieden.