Bondscoach Tedesco krijgt steun uit opvallende hoek: "Wie hem wil slachtofferen, is dom"

door: JDH
Domenico Tedesco
Afbeelding bron: Photonews

Bondscoach Domenico Tedesco kreeg heel wat kritiek na de uitschakeling van de Rode Duivels op het EK voetbal. Toch krijgt de bondscoach ook steun. 

Voor België werd het EK voetbal een nieuwe teleurstelling. De Duivels konden maar in één match scoren en winnen en ook in het spel konden de Belgen niet overtuigen. Bondscoach Tedesco kreeg dan ook de wind van voren. 

Toch vindt analist en ex-coach Aad de Mos die kritiek niet terecht. "Tactisch heeft hij het wel goed gedaan. Tegen Roemenië stonden zijn pionnen goed en tegen Frankrijk was hij flexibel", zegt hij bij SudPresse.

"De Belgische analisten hebben er niets van begrepen. Ze spraken om mee te gaan met het volk. Wie Tedesco bekritiseerde deed dat vanuit emotie, niet vanuit de analyse", zegt de Nederlander. 

"Schrijf maar dat ze er in België niets van begrepen hebben. Degenen die Tedesco willen slachtofferen zijn dom. Het was logisch om zijn contract voor het EK te verlengen. Tedesco heeft een moderne visie, het is niet zijn schuld dat België het beslissende doelpunt niet scoorde."