Bruno Venanzi en Standard in nauwe schoentjes

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

Volgende week wordt een zeer belangrijke voor Standard en Bruno Venanzi. Sudpresse meldt dat ze dan voor de raadkamer van Hasselt moeten verschijnen. De beschuldigingen zijn niet mals: Valsheid in geschrifte en fraude. De club en haar voorzitter riskeren zware sancties.

Het gerecht verdenkt de voorzitter ervan een frauduleuze constructie op poten te hebben gezet bij de transfer van Edmilson naar Al-Duhail. De transfer zou officieel voor 2 miljoen euro zijn voltrokken, maar officieus zou het om 5,2 miljoen gaan. Ze omzeilden zo ook de doorverkoopclausule aan Sint-Truiden.

De kanaries dienden daarom klacht in bij het gerecht, Want in plaats van 320.000 euro zouden ze 1,6 miljoen euro moeten hebben ontvangen. Ze eisen nu dan ook de resterende 1,28 miljoen op. Ook de sponsordeal met de Qataris zou verdacht zijn.

Venanzi riskeert nu een celstraf tussen 5 en 10 jaar voor valsheid in geschrifte. Ook de FIFA kan maatregelen nemen tegen Standard indien het gerecht hen schuldig verklaart. Sint-Truiden diende namelijk ook daar klacht in. De FIFA kan Standard een transferverbod opleggen en ze buiten Europese competities houden.