Clement na eerste competitiezege: "Goede les voor komende maanden"

door: WVB
Philippe Clement
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge kon zondag  op de valreep zijn eerste overwinning van het seizoen boeken. Blauw-zwart won met 0-1 van Union dankzij een knalschot in de slotfase van invaller Eduard Sobol. Maar het spel kon beter, zo vond trainer Philippe Clement.

Nadat Union de Brusselse derby naar zich toetrok, wist Club Brugge dat het een geduchte tegenstander ging zijn. Toch liet Club zich enigszins verrassen door een gretig voetballend Union. In de eerste helft domineerde Union de wedstrijd compleet en reeg het de kansen aan elkaar. En dat zag Philippe Clement ook. "Union heeft een heel sterke eerste helft gespeeld: frivool, hongerig, positief-agressief."

De tweede helft was dan het tegenovergestelde: die was voor Club. Een match die op gelijkspel leek te eindigen, kantelde in allerijl door de beslissende wissel van Sobol, maar vooral door het inzicht van Clement. "Als je de duels niet wint, als zij elke keer tussen de lijnen kunnen spelen en wij reageren te laat, dan kom je in de problemen. Dat is een goede les geweest voor de volgende maanden."