Clement spreekt duidelijke taal: "Ruud zal altijd de kapitein zijn"

door: MAB
philippe clement na nederlaag
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge heeft gisteren met 2-3 gewonnen op het veld en tegen Genk. Het was een felbevochten topper waarin Noa Lang zich tot matchwinnaar kroonde met een assist en een doelpunt. Ook Ruud Vormer toonde zich scherp en dat is coach Philippe Clement niet ontgaan.

De situatie van Ruud Vormer bij Club Brugge was de afgelopen weken een veel besproken onderwerp. De Brugse kapitein mocht niet spelen in de Champions League en leek permanent op de bank te verzeilen. Tegen Genk mocht hij in de 72ste minuut invallen en hij bekoorde. 

De positie van de Nederlander als kapitein van blauw-zwart is volgens Clement nooit een probleem geweest. "Er is een heel duidelijk gesprek geweest met mij, met Ruud en het bestuur daarover. Hij zou niet elke wedstrijd spelen dit seizoen, maar wel altijd de kapitein zijn. Ik vind ook dat hij die rol verdient, dus dat verhaal gaat ook verder."

Woensdag trekt Club opnieuw naar Genk voor de Beker van België. Volgens Clement zijn zijn manschappen er klaar voor. "Ik denk dat deze match hét bewijs is van zowel de jongens die gestart zijn als deze die ingekomen zijn, dat er nog steeds één groep staat."