Club Brugge gaat zelf stappen ondernemen tegen racisme: "We doen al het nodige"

door: MAB
Club Brugge
Afbeelding bron: Photonews

Voor de vierde keer in amper een halfjaar tijd kwamen supporters van Club Brugge vanwege racistische uitspraken in het nieuws. Het incident van gisteren tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht was voor de politie en het clubbestuur van Brugge de spreekwoordelijke druppel.

'Bruine apen', dat kreeg het Anderlecht-entourage gedurende heel de wedstrijd naar het hoofd geslingerd van enkele Brugge-supporters. Een zichtbaar aangedane Vincent Kompany weigerde om er na de wedstrijd veel woorden aan vuil te maken en wou "gewoon naar huis". 

Club Brugge reageerde gisteren zelf op de gebeurtenissen en lijkt het heft in eigen handen te nemen. "In opvolging van de gebeurtenissen van gisteren laat Club weten dat het, samen met de nodige diensten, het nodige zal doen om de daders te identificeren en hen buitengerechtelijk stadionverbod zal opleggen, zoals het dat eerder al deed", staat er op de website van de club te lezen. 

Een klacht bij de politie bleef uit, maar dat belette de ordediensten van de stad Brugge er niet van om zelf actie te ondernemen. De politie van de West-Vlaamse stad is zelf een onderzoek gestart. Mensen die iets gehoord of gezien hebben, mogen dat ook altijd melden aan de Brugse politie. 

Tags