Club Brugge sluit nieuwe ster in de armen: "Hij kan én geeft alles"

door: MAB
Matej Mitrovic en club brugge.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge won gisteren na een ondermaatse partij van Antwerp (1-0). Bij de West-Vlamingen keken ze achteraf vooral naar het positieve. 

Tajon Buchanan, die deze winter overkwam uit de MLS, maakte gisteren zijn eerste doelpunt voor Blauw-Zwart. De Canadese aanvaller ligt enorm goed in de groep en dat merkt ook coach Alfred Schreuder. De Nederlandse oefenmeester had achteraf niets dan lof voor Buchanan. 

"Tajon haalde meteen een hoog niveau", staat er te lezen in Het Nieuwsblad. "Het ontbrak hem alleen nog aan een goal. Hij heeft een ongelooflijke mentaliteit. Als je ziet hoe hij meeverdedigt als aanvaller, dat is geweldig. Voor een trainer zijn dat absolute topspelers, die alles kunnen én alles willen."

"Hij heeft het voordeel dat hij ook langs buiten gaat", ging Simon Mignolet verder. "Hij is geen stereotiepe speler die altijd maar naar een kant gaat. Creativiteit en loopvermogen hadden we in dit systeem wel nodig op de flanken. Het is niet iedereen gegeven daar te spelen. Als ik zie hoeveel kilometers hij aflegt."