De Bruyne een streling voor het oog: "Zelfs dan is hij te goed"

door: MAB
Pep Guardiola - Kevin De Bruyne.
Afbeelding bron: Photonews

Manchester City heeft afgelopen weekend nog maar is laten zien waarom ze bij de topfavorieten horen voor de eindzege in de Premier League. De Citizens overklasten in de derby met Manchester United hun stadsgenoot. City won met 0-2, maar het had evengoed veel meer kunnen zijn.

De Engelse pers zag ook hoe Kevin De Bruyne terug op niveau kwam. Na enkele moeilijke weken en ondermaatse prestaties was King Kev tegen United wel terug op de afspraak. "Hij functioneert nog steeds niet op zijn beste niveau, maar zelfs op 75% was hij veel te goed voor United," was er te horen bij Manchester Evening News.

De Rode Duivel klimt stilaan dus uit zijn dipje. Helemaal in topvorm is De Bruyne nog niet, dat zagen ze ook bij The Guardian. "Hij zette zijn reeks van wisselvallige prestaties ook voort door op het ene moment te dreigen en vervolgens weer uit het ritme te komen." De kijkers van de openbare omroep BBC gaven de Belg 7.67 op 10.

Op 13 en 16 november speelt de De Bruyne met de Rode Duivels tegen Estland en Wales in het kader van de kwalificaties voor het WK in 2022.

Tags