De concurrentie beeft: 'Club Brugge verzwakt Belgische topploeg en legt miljoenen euro's op tafel'

door: JDH
Hans Vanaken
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge pakte onverwacht zijn 19de landstitel, maar plaatste zich daardoor voor de groepsfase van de Champions League. Het is daardoor opnieuw zeker van miljoenen euro's die het kan uitgeven. 

Er is niet alleen de meer dan 30 miljoen euro van de Champions League, maar Club Brugge verkocht ook spits Igor Thiago voor 33 miljoen euro aan het Engelse Brentford. Blauw-zwart heeft daardoor opnieuw stevig wat geld om te besteden. 

Dat deed Club de voorbije weken al. Het haalde defensieve middenvelder Jashari (21) binnen voor 6 miljoen euro, hetzelfde bedrag werd betaald voor centrale verdediger Romero (24). Flankaanvaller Tzolis (22) kostte Club 6,5 miljoen euro. 

Er is echter ook nog een diepe spits nodig. Club Brugge is daarbij uitgekomen bij de Zweed Gustaf Nilsson (27) van Union. Club deed eerst een bod van 4,5 miljoen euro, maar dat werd geweigerd. Nu lijkt het wel beet te hebben. 

Volgens Sacha Tavolieri hebben Club en Union namelijk een akkoord gevonden voor een bedrag van 6 miljoen euro. Nilsson was bij de Brusselaars goed voor 27 goals in 93 wedstrijden.