De maat is vol bij Beerschot: "Ganse Belgische voetbal in diskrediet gebracht"

door: MAB
Union
Afbeelding bron: Photonews

De partij tussen Union en Beerschot van gisteren is gestaakt nadat enkele supporters van de bezoekers zich van hun slechtste kant lieten zien.

Enkelingen uit de aanhang van Beerschot bestookten het veld met pyrotechnisch materiaal en bestormden in het slot van de partij het veld. Het bestuur van Beerschot veroordeelt de acties ten zwaarste en schreef het volgende op de clubwebsite. 

"Een deel van onze supportersclan heeft voor een gitzwart einde van het seizoen gezorgd, met een ongeziene vorm van hooliganisme.  Het clubbestuur keurt deze actie af, met grote verontwaardiging en neemt de grootst mogelijke afstand tegenover de initiatiefnemers. Naast het lopende politie-onderzoek, zal de club een eigen en diepgaand onderzoek voeren om de verantwoordelijken voor deze actie te identificeren. Drastische sancties zullen volgen."

"Het clubbestuur verontschuldigt zich ten aanzien van voetbalclub Union en eveneens ten aanzien van de voetbalbond en de Pro-League voor de wijze waarop een deel van de supportersclan niet alleen onze geliefde club, maar het ganse Belgisch voetbal in diskrediet brengt."