Drama bij Beerschot: "Het bestuur moet zich diep schamen"

door: MAB
Afbeelding bron: Photonews

Beerschot zal volgend seizoen niet meer te zien zijn in de Belgische eerste klasse. 'De Mannekes' tuimelen na een zeer zwak jaar opnieuw uit de Jupiler Pro League. 

Beerschot staat laatste in de stand met een zeer schamele 16 punten uit 33 wedstrijden. De achterstand op Seraing, dat voorlaatste staat, bedraagt nu al 12 punten. 'De Mannekes' verloren hun laatste zeven wedstrijden en moeten op de slotdag van de reguliere competitie naar het veld van leider Union. 

"Beerschot had het vorig seizoen als promovendus niet slecht gedaan. De blik moest naar boven worden gericht", staat er te lezen in Sport/Voetbalmagazine. "Maar er ontrolde zich op het Kiel een treurspel waarvoor het bestuur zich diep moet schamen."

 "Met de Argentijn Javier Torrente kwam er eind september een nieuwe coach, maar Beerschot slaagde er nooit in om als een collectief te spelen. Bovendien ontbrak het aan kwaliteit in de aanvalslinie en zakte smaakmaker Raphael Holzhauser mee weg in een moeras van ellende. De degradatie was onvermijdelijk. Nu is er voldoende tijd voor bezinning. Met dezelfde bestuurders."