"Drie centimeter hoger en Castagnes carrière zat erop"

door: CDC
Castagne
Afbeelding bron: Photonews

Rode Duivel Timothy Castagne (25) is op het WK door het oog van de naald gekropen. Het heeft niets gescheeld of zijn blessure was rampzalig afgelopen.

Bij de eerste wedstrijd van de Belgen op Euro 2020 stond Castagne in de basis. Hij mocht meedoen tegen het thuisland en was ambitieus. Maar op het halfuur gebeurde er een zeer zware botsing en zat zijn WK er al op.

Aan het Nieuwsblad verteld zijn familie nu meer over het incident. Zo beschrijven ze dat de operatie in AZ Monica in Antwerpen maar liefst zes uur duurde. Het heeft bovendien niets gescheeld. “Nu werd de botsing opgevangen door zijn oogkas, vandaar de breuk. Maar drie centimeter hoger en het waren zijn hersens die de schok hadden opgevangen. Dat was veel erger, want dan had hij een hersenletsel opgelopen.”

Maar zelf is Castagne niet bang geworden. Ik heb er niet meer aan gedacht. Voor een wedstrijd denk je altijd weleens aan of je zo'n slag zou oplopen, maar eens de match begint? Neen. Ik zit niet meer met angst. Wellicht wel als ik voor het eerst zonder masker zal spelen. Maar momenteel ben ik blij dat ik weer speel.”