Dries Mertens gaat van de hemel naar de hel

door: MAB
dries mertens
Afbeelding bron: Photonews

Voor de aftrap tegen Estland werd Dries Mertens, al was het vijf maanden na datum, in de bloemetjes gezet voor zijn 100ste interland bij de Rode Duivels. De speler van Napoli mocht invallen en zag de Belgen met 3-1 winnen. 

Maar die vreugde zou al eens van korte duur kunnen zijn. Het Italiaanse blad La Repubblica meent te weten dat Napoli niet van plan is om het contract van de Rode Duivel te verlengen. De Italiaanse club heeft momenteel nog een optie om het contract van Mertens met een jaar te verlengen, maar zou ervoor kiezen af hiervan af te zien. 

Mertens heeft het met zijn vriendin Kat Kerkhofs uitstekend naar zijn zin in het zuiden van Italië. Maar zijn jaarsalaris van 4,5 miljoen euro weegt te zwaar door op het budget van de club. 

Het zou een enorme dreun zijn voor de Leuvenaar moest zijn contract bij Napoli niet verlengd worden. "Ik ben heel gelukkig bij Napoli en ik wil daar nog zo lang mogelijk voetballen. Als zij beslissen niet meer verder te gaan, dan zien we wel weer," vertelde de 34-jarige Mertens aan Het Nieuwsblad.

Tags