Duizelingwekkend bedrag: zoveel miljoen moet Haaland opbrengen

door: MAB

De Noorse topspeler Erling Haaland gaat furore maken de komende maanden. De aanvaller van Borussia Dortmund heeft aangegeven dat hij openstaat voor transfer, maar de Duitsers zullen hem niet zonder slag of stoot laten gaan. De Noor zou geïnteresseerde clubs 400 (!) miljoen euro kosten.

De 21-jarige Haaland kwam dit seizoen nog maar zes keer in actie voor de Borussen, maar was wel goed voor negen doelpunten en vier assists. Momenteel kampt de Noor met problemen aan de grote lendenspier en zit al vier wedstrijden aan de kant. 

De afkoop som van de spits werd door meerdere bronnen geschat op 75 miljoen euro. De Spaanse sportkrant AS zegt echter dat dat bedrag niet eens in de buurt komt van de realiteit. Dortmund zou zijn goudhaantje willen laten vertrekken voor 150 miljoen euro. Daarbij komt dan nog het salaris van zowel speler als manager Mino Raiola, waardoor het bedrag plots op 400 miljoen euro komt te staan.

Niet veel clubs in Europa kunnen de prijs van de Noorse doelpuntenmachine betalen. Volgens AS zijn PSG, Manchester City en Real Madrid de drie grootste kanshebbers om Haaland binnen te halen.

 

Tags