Dupé in de fout tegen KV Kortrijk: zo reageren de doelman en Riemer

door: BVDO
Brian Riemer
Afbeelding bron: Photonews

Een blunder van Maxime Dupé kostte Anderlecht bijna drie punten in Kortrijk. Gelukkig kon de ingevallen Dryer de meubelen redden.

Maxime Dupé ging duidelijk in de fout, waarna Debast de bal met de hand wegsloeg. De verdediger van RSC Anderlecht kreeg rood, KV Kortrijk een strafschop. Avenatti maakte er 2-1 van. Gelukkig redde Dreyer in de blessuretijd nog een punt.

“Ik wil er liever niet over praten. Ik heb een moeilijke week gehad ja. Ik ben in de fout gegaan en wil me ook niet wegsteken”, was de enige reactie van de doelman van Anderlecht.

Brian Riemer was spraakzamer dan zijn blunderende doelman. “In een topclub is er altijd concurrentie. Of dat nu over de middenvelders, de rechtsback of de keeper gaat", klonk het.

“Of dit hem aangerekend zal worden? Ik zal nooit een speler straffen na één fout. Twee dingen zijn belangrijk in mijn keuzes: prestaties en tactische beslissingen. Dit zal hem 100 procent zeker niet aangerekend worden.”

Kasper Schmeichel zat niet in de selectie van paarswit. Hij liep zaterdag bij een duel op training een breukje op in een rib, maar zou fit zijn voor de volgende match tegen Club Brugge.