Felice Mazzu doet zijn zegje over de crisis bij RSC Anderlecht

door: BVDO
Felice Mazzu
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht begon de competitie met 10 op 24. De voorbije dagen werden er stevige vraagtekens geplaatst bij de positie van Felice Mazzu.

Als de resultaten niet goed zijn, dan wordt er snel naar de trainer gekeken. Bij Anderlecht houden ze voorlopig het vertrouwen in Felice Mazzu, zo liet voorzitter Wouter Vandenhaute weten. De voorzitter wees de spelers eerder deze week op hun verantwoordelijkheden. Iedereen kreeg ook de kans om zijn zegje te doen over de situatie waarin paarswit terechtgekomen is.

“Ik ben niet ongerust”, zei Felice Mazzu erover op zijn persconferentie naar aanleiding van de match in Boekarest voor de Conference League. “Maar die déclic moet er nu snel komen. Mijn jonge spelers moeten beseffen dat ze geen jeugdvoetbal meer spelen, hoe getalenteerd ze ook mogen zijn. Op dit niveau is voetbal een sport voor volwassenen en dan wordt er meer gevraagd. Meer vechtlust en een gezonde agressiviteit bijvoorbeeld.”

Er werden ook de nodige vraagtekens gesteld bij de 3-5-2-opstelling van Felice Mazzu, maar daar heeft de trainer geen oren naar. “Ik wil graag verdergaan met mijn ideeën, maar een aanpassing van de voetballen behoort wel tot de mogelijkheden. Al wil ik benadrukken dat de manier van spelen van ondergeschikt is aan de ingesteldheid waarmee we aan een wedstrijd beginnen. Als we er niet in slagen om met meer vechtlust en met meer agressiviteit te spelen, dan maakt het helemaal niets uit in welke veldbezetting we aan de aftrap komen.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24