Fransen zijn slechte verliezers

door: CDC
ander herrera
Afbeelding bron: Photonews

Terwijl de internationale voetbalwereld een ijzersterk Club Brugge zag dat de maat nam van PSG, likt men in Frankrijk de wonden. Opvallend sommige Fransen breken Brugge af.

Zo is er Ander Herrera, de scorende middenvelder van PSG. Hij vindt dat zijn ploeg aanspraak mocht maken op de overwinning. Hij verklaarde aan de pers: "We speelden geen geweldige wedstrijd, maar het was wel voldoende om tegen Club Brugge te winnen, dat verdienden we wel. We dwongen enkele goede kansen af en hadden de controle over de wedstrijd."

Een even vreemd geluid kwam er van de beroemde sportkrant L'Équipe. Die gaven Edouard Sobol en Eder Balanta zeer slechte punten. Nochtans waren beide heren zeer secuur en gaf Sobol zelfs de voorzet bij het Brugs doelpunt. De Franse sportkrant geeft hen maar een vier op tien. Volgens hen was Balanta "was niet zo comfortabel aan de bal". Ook Clinton Mata, die een dijk van een wedstrijd speelde, gaven ze slechts vijf op tien.

Voor de rest krijgt Brugge veel zessen, met enkel Lang en Charles De Koster die een 7 krijgen. Dat is wel meer dan Neymar en Messi die respectievelijk een 4 en een 5 krijgen.

Download nu de gratis app van Redactie24

Tags