Genk zet de drastische middelen in

door: CDC
Dimitri De Condé
Afbeelding bron: Photonews

Het internationaal voetbal zorgt voor kopzorgen bij heel wat clubs: zullen hun spelers fit zijn voor de volgende wedstijd? KRC Genk wil niets aan het toeval overlaten.

De Limburgers kregen al wat hulp van de voetbalbond, die de match tegen Union een paar keer verplaatste, maar dat volstaat niet voor Genk. Daniel Muñoz en Carlos Cuesta moeten vannacht nog spelen voor de Colombiaanse nationale ploeg. Daarna moeten ze van Zuid-Amerika naar ons land vliegen. Allemaal niet zo evident.

Genk wil niet wachten op de traditionele vluchten en zet daarom een privévliegtuig in. Dat meldt Het Belang van Limburg. Samen met acht andere clubs charterden ze een vlucht om Zuid-Amerikaanse spelers naar Parijs te vliegen na het fluitsignaal. Zo zouden de twee nog kunnen aantreden tegen Union, dat aan de kop van de competitie staat.

De Limburgers tellen nog meer internationals onder hun rangen. Paul Onuachu speelde bij Nigeria tegen Kaapverdië en Junya Ito gaf de winnende assist voor Japan. Kristian Thorstvedt stond in de basis bij Noorwegen en scoorde. Patrik Hrošovský speelde een helft tegen Cyrpus en won. Het valt nu te zien hoe fris ze allemaal zullen zijn zondag.

Download nu de gratis app van Redactie24

Tags krc genk