Geopereerde Hugo Cuypers loopt zware schade op: "Helemaal ingedeukt"

door: MAB
Hugo Cuypers
Afbeelding bron: Photonews

Hugo Cuypers, aanvaller bij KV Mechelen, moest in het gewonnen bekerduel met Cercle Brugge (2-1) zwaar gehavend het veld verlaten. De opgelopen schade de aanvaller is nu bekend geraakt. 

Na een zware botsing met Cercle-doelman Warleson werd Hugo Cuypers van het veld gehaald. De spits van KV Mechelen liep een driedubbele breuk op in het gezicht. Zowel zijn jukbeen, buitenste oogkas en onderste oogkas zijn gebroken. 

De Luikenaar scoorde dit zijn seizoen al vijf keer voor KV Mechelen en was goed voor zeven assists. “Pas toen hij voorbij de bank kwam zag ik hoe ernstig het was. Zijn jukbeen was helemaal ingedeukt. We hopen allemaal dat het snel goedkomt", aldus coach Wouter Vrancken aan GVA. 

Op de site van De Kakkers staat te lezen dat Cuypers hoogstwaarschijnlijk met een masker zal moeten spelen. “Om opnieuw contactloos te kunnen trainen, zal Cuypers een masker moeten dragen, vergelijkbaar aan dat van Timothy Castagne na diens blessure op het EK. Dat masker dient onder andere om de schokken tijdens het lopen op te vangen.” 

Tags