Gert Verheyen heeft geen genade met hooligans: "Dan zie ik toch liever een politieagent zo'n relschopper eens hard aanpakken.”

door: CDC
Gert Verheyen
Afbeelding bron: Photonews

De afgelopen week werd overschaduwd door een gewelddadig incident na de Champions Leaguewedstrijd van Club Brugge. Een hooligan sloeg een supporter van City in een coma. Gert Verheyen wil dat er veel harder opgetreden wordt tegen zogenaamd supportersgeweld.

Gert Verheyen merkt in Het Nieuwsblad op dat hooligans soms niet eens clubkleuren dragen, maar in het zwart gaan vechten. Bovendien kost hun geweld clubs nog eens handenvol geld. Hij vindt dat ze dus weinig met echte supporters te maken hebben. Ze gebruiken volgens hem voetbal als een excuus.

Een evolutie die Verheyen vaststelt is dat clubs en politie veel te veel toelaten. Zo waren er onlangs nog supporters van Standard die het veld bestormden en spelers de mantel uitveegden. Onbegrijpelijk voor de oud-spits. "Dat kan niet. Dan zie ik toch liever een politieagent zo'n relschopper eens hard aanpakken.”

Ook over de geweldenaar in Drongen heeft hij geen goed woord over. "Wanneer je een mens van 63 jaar die zo goed als alleen is in een naftstation aanpakt, dan ben je een lafaard.”