Gert Verheyen niet onder de indruk van Courtois en zet hem op zijn plek

door: CDC
Gert Verheyen
Afbeelding bron: Photonews

Na de Nations League liet keeper Thibaut Courtois zich negatief uit over de UEFA. De Europese voetbalorganisatie is volgens de nationale doelman alleen maar geïnteresseerd in geld en niet in het welzijn van de spelers. Analist Gert Verheyen zet Courtois op zijn plek in de Tribune bij Sporza.

Volgens Courtois was de 'kleine finale' tegen Italië puur voor het geld. "De UEFA denkt alleen maar aan het geld in hun zakken", zo verklaarde hij. Topvoetballers die klagen over geldzucht klinkt wat vreemd deze dagen, dat vond ook Gert Verheyen. 

De oud-spits van de Rode Duivels reageerde scherp: "Ik denk niet dat hij dat gezegd zou hebben, mocht België de Nations League gewonnen hebben. Dan zou het in ieder geval een sterker signaal geweest zijn." Hij wijst er op dat het geld dat Courtois verdient ook van de UEFA en de Nations League komen. 

Hij maakt de pijnlijke vergelijking met gewone werknemers en met andere topsporters. "Die werken ook hard, steken er ook veel tijd en moeite in en hebben ook veel stress. Maar ze krijgen veel minder geld. Dan hoor je snel: waar klaagt die eigenlijk over?"