Gilles De Bilde waarschuwt Anderlecht: “Geen goed idee”

door: BVDO
gilles de bilde
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht ligt zwaar onder vuur. De club wil enkele pionnen doorsturen en dat zint de supporters niet.

Vanmorgen kwamen de fans van RSC Anderlecht met een open brief waarin de situatie bij RSC Anderlecht gehekeld werd. Voorzitter Wouter Vandenhaute was kop van jut en zijn ontslag werd geëist door de supporters.

Om wat aan de fans tegemoet te komen liet Anderlecht al weten dat trainer Brian Riemer en sportief directeur Jesper Fredberg binnenkort een gesprek met de supporters zullen aangaan. Volgens Gilles De Bilde is dat geen goed idee.

“Die mensen zijn hier een goede maand op Anderlecht. Hen in de vuurlinie sturen met de fans, terwijl ze niet goed weten hoe de situatie was vorig jaar en de jaren daarvoor... Dat lijkt me een onbesuisde actie van Vandenhaute”, klinkt het.

Vanavond werd dat gesprek, dat eigenlijk al vroeger voor deze laatste crisis gepland was, gehouden. Uiteindelijk verliep alles zonder problemen. Volgens De Bilde zou Vandenhaute vandaag zelf beter uitleg komen geven over de spelers die moeten vertrekken, maar ook over het ontslag van Jean Kindermans. Enkel een duidelijk antwoord op die zaak zal voor rust zorgen.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24