Glen De Boeck over Cercle: "Daar was niets"

door: CDC
Glen De Boeck
Afbeelding bron: Photonews

Het Play Sports programma "MIDMID" had als laatste gast oud-voetballer en voetbalcoach Glen De Boeck te gast. Over zijn passage bij Cercle Brugge had hij enkele opvallende uitspraken. 

Ze hebben het over zijn "stormachtige opkomst" en zijn imago als "crisistrainer". Dan komen ze snel uit bij de periode bij Cercle Brugge. De Boeck onderstreept de lamentabele situatie toen hij er begon.

"Daar was niets eh. Ik zal u zeggen, ik kwam uit twaalf jaar Anderlecht, ik kwam bij Cercle Brugge terecht en daar was niets eh. Die hadden een budget van drie miljoen, daar was niets." Even later verteld hij dat het ergens wel leuk was. "Ik heb daar direct geijverd voor een CEO, een dagelijkse directeur...die is ook gekomen... en heeft daar een structuur neergezet. Die heeft daar een secretariaat gemaakt. Daar was echt niets eh. 

Sportief kon hij het wel keren: "Wij zijn op drie jaar tijd van drie miljoen budget naar acht miljoen gegaan. Van gemiddeld 3000 toeschouwers naar 10.000 toeschouwers op drie jaar tijd.  Wij hebben de 2e plaats, de 7e plaats, de 8e plaats, kwartfinale, halve en finale van de beker van de beker gehaald." 

Nadien maakte hij echter de beslissing om naar Beerschot te gaan en het voetbal er weer uit het slop te trekken, maar daar liep hij op de verkeerde mensen.