Grote twijfel over afgekeurd doelpunt van Cercle: “De lijn is verkeerd getrokken”

door: BVDO
jonathan lardot
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge is voor de negentiende keer landskampioen. Al was het in de slotfase wel bibberen bij een VAR-interventie na een doelpunt van Cercle.

De spanning was opnieuw groot op de slotspeeldag van de Champions’ Play-offs. Cercle Brugge scoorde de 0-1, waardoor Union SG virtueel kampioen was, maar dat doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

In het programma ‘Complètement Foot’ op de Waalse omroep RTBF kwam ex-scheidsrechter Alexandre Boucaut uitleg geven bij de fase die besliste over wie de titel pakte in de Jupiler Pro League.

De bal is in ieder geval de doellijn gepasseerd, dus als er geen sprake was van buitenspel, dan was het een geldig doelpunt geweest. Maar voor de VAR werd het op een ander vlak een heel moeilijke beslissing.

“Vervolgens moeten ze controleren of er sprake was van buitenspel of een overtreding aan het begin van de actie. Wat verrassend is, is dat de VAR de heer Lardot naar het scherm roept. Dit betekent dat we te maken hebben met een geval van interpretatie”, klinkt het.

Boucaut was alleszins niet gelukkig met het officiële VAR-beeld met de buitenspellijnen dat op televisie getoond werd. Volgens de ex-scheidsrechter is de lijn verkeerd getrokken.

“We hebben we een beeld dat bevroren is op het moment dat Siquet de bal trapt. Dus ja, op het beeld dat de VAR ons toont, staat Da Silva buitenspel en bemoeit hij zich met de fase. Toch zit het me dwars omdat het niet het juiste beeld van buitenspel lijkt te zijn.”