Guardiola over een mogelijke staking van de Premier League: "De business is belangrijker dan de spelers"

door: MAB
Pep Guardiola Manchester City
Afbeelding bron: Photonews

In Engeland wordt er druk gediscussieerd over het overvolle schema van het afgelopen jaar. Veel spelers zijn, buiten de competitie, nog actief in verschillende bekertoernooien en sommigen spelen nog Europees. De drukke agenda werd al vaak bekritiseerd. 

Jordan Henderson, kapitein van Liverpool, uitte onlangs zijn ongenoegen over het speelschema tegenover de FA. Nu wordt er zelfs overwogen om in staking te gaan. Manchester City-coach Pep Guardiola denkt dat die er niet zal komen, maar begrijpt de frustraties van de spelers. 

"Of de spelers en de managers in staking moeten gaan? Met alleen woorden wordt het niet opgelost. Voor de FIFA, de Premier League, de uitzendgemachtigden is de business belangrijker dan het welzijn van de spelers", vertelde hij op een persmeeting donderdag. 

Maar volgens de Spaanse coach zal er niet snel gestaakt worden. “Simpelweg omdat we willen spelen. Wij willen de mensen blij maken door te spelen op 26, 27, 29 en 31 december, en op 1 januari. Want dat is wat we graag doen. Ik zeg dus niet dat er een reden is om te staken.”

Tags