Hallucinante coronacijfers doen het Belgische voetbal beven

door: MAB
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Het is zover: elke club die actief is in de Jupiler Pro League heeft één of meerdere spelers die besmet zijn met corona. KV Mechelen was de laatste ploeg die covid-vrij was, maar 'de Kakkers' maakten deze ochtend bekend dat ook bij hen drie personen besmet geraakten met het virus.

De omicron-variant van het coronavirus leeft in elke hoek van de samenleving, en dus ook in het voetbal. Momenteel zijn er 63 profvoetballers besmet in België. In ons land spelen er ongeveer vijfhonderd professionele voetballers, wat betekent dat ongeveer één op acht besmet is met het virus. 

KV Mechelen is de laatste club die met corona te maken kreeg. De Maneblussers vertrokken op 2 januari op winterstage naar Oliva, Spanje. Voor het vertrek testten alle spelers nog negatief, maar de club liet vanochtend weten dat er drie positieve testen werden afgenomen. 

En dat betekent niet veel goeds voor de hervatting van de competitie op 14 januari. De omicron-variant is immers enorm overdraagbaar. In Italië wordt elk weekend bijna de helft van de wedstrijden afgelast vanwege het virus. Hoe de competitie in België opnieuw zal beginnen, is nog maar de vraag. 

Tags