Hazard kan ondanks verlies toch bekoren; "Hij was briljant"

door: MAB
Eden Hazard
Afbeelding bron: Photonews

Real Madrid begon op een valse noot aan 2022 daar met 1-0 de boot in te gaan tegen Getafe. Eden Hazard stond niet in de basis bij de Spaanse grootmacht, maar mocht in de tweede helft wel invallen. 

Thibaut Courtois moest zich in de negende minuut al gewonnen geven na geklungel in de verdediging van 'De Koninklijke'. Real Madrid kon ondanks 74% balbezit niet meer scoren tegen een sterk verdedigend Getafe. Eden Hazard mocht in de 46ste minuut opdraven, maar ook hij kon het tij niet meer keren. 

Coach Ancelotti gaf na de wedstrijd wat meer uitleg bij zijn keuze om Hazard niet te laten starten. "Wegens bepaalde details besloten we om met Rodrygo en Marco Asensio te starten. Ik verkoos om met hen te starten, maar wist dat ze door hun corona-besmetting geen 90 minuten zouden aankunnen."

Hazard kon zijn trainer echter bekoren met zijn prestatie van gisteren. "Daarom bracht ik Hazard pas in de tweede helft. En hij was briljant. Samen met Marcelo speelde hij sterk op links, al kwamen ze ook niet tot echt grote kansen."