Hendrik Van Combrugge bespreekt verschil tussen Felice Mazzù en Vincent Kompany

door: AVL
Hendrik Van Crombrugge
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht verraste eind mei vriend en vijand met de aanstelling van Felice Mazzù als nieuwe trainer. De ex-coach van Union wil volgend seizoen een goed figuur slaan en rekent daarbij vooral op zijn kapitein Hendrik Van Crombrugge.

Hendrik Van Crombrugge genoot enkele weken geleden interesse van de Nederlandse topclub PSV maar lijkt komend seizoen gewoon opnieuw voor Anderlecht uit te komen. In een interview met Sporza blikte hij terug op de eerste weken onder de nieuwe coach Felice Mazzù.

Van Crombrugge somde in het interview de voornaamste verschillen op tussen Mazzù en diens voorganger Vincent Kompany. "De trainer verwacht andere dingen van ons dan Vincent van ons verwachtte. We spelen met een ander systeem, de fameuze 3-5-2, en ook wat hij voetbaltechnisch van ons verwacht is anders."

De kapitein van Anderlecht gaf in het interview ook aan dat de motivatie en honger binnen de spelersgroep bijzonder groot is, vooral bij de spelers die onder Kompany minder aan de bak kwamen. Denk maar aan Adrien Trebel.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24