Hevige discussie rond effectieve speeltijd woedt voort: "Het ranzige hoort erbij"

door: MAB
Jan Vertonghen
Afbeelding bron: Photonews

Jan Verthongen kroop vorige week in zijn pen en pleitte op Twitter voor de invoering van effectieve speeltijd in het voetbal. De verdediger van Benfica vindt het niet kunnen dat het spel constant moet stilgelegd worden en dat de tijd genadeloos doortikt. 

In Extra Time werd het onderwerp gisteren uitvoerig besproken. Volgens Wesley Sonck is het een goed idee om effectieve speeltijd in te voeren en hoe haalde daarvoor de partij tussen Barcelona en Rayo Vallecano aan. In die wedstrijd werden er maar liefst 14 minuten extra tijd gespeeld. 

"Barcelona verloor van Rayo Vallecano en dikte zo zijn verliesreeks verder aan tot 3 nederlagen op rij. Dat was van 1998 geleden onder Van Gaal dat het zijn seizoen zo eindigt, maar toen waren ze al kampioen dus maakte dat niet veel uit. Ik vond het schandalig. Er was geen tempo en heel de tweede helft werd er tijd gedood."

Collega Filip Joos is dan weer geen voorstander van het systeem. "Ik ben tegen. Ik ben tegen de hockeyïsering van het voetbal. Het ranzige hoort bij het voetbal. We zijn dat al heel erg aan het wegnemen. Tijdrekken is een verdedigingsmiddel van de zwakken. Als we dat wegnemen, dan is dat een regel die in het voordeel van de olieteams zal spelen."

Tags