Hooligan van Rijsel zwaait niet met vuist, maar met zijn piemel en mag nu zware straf verwachten

door: CDC
lens lille
Afbeelding bron: Photonews

In Frankrijk vond afgelopen weekend een beladen derby plaats vlak over de grens. Rijsel moest gaan spelen in Lens en verloor er met 1-0. De achterban van beide ploegen daagde elkaar uit en het ontaarde in stevige rellen.

De uitslag van de match zal niet lang herinnerd worden, maar de gebeurtenissen rond het voetbal des te meer. Het kwam tot gewelddadige rellen en een deel van de achterban van Lens bestormde het veld om het vak van Rijsel te intimideren. De stewards moeten de boel bedaren. De wedstrijd werd een half uur stilgelegd. 

In het vak van de bezoekers reageerde een man echter eerder...apart. Hij haalde zijn geslachtsdeel boven en zwaaide er mee in de richting van de tegenstanders. Daar doen foto's nu de ronde van op sociale media. La Voix du Nord meldt ook dat er bovendien heel wat families met kinderen in het stadion aanwezig waren. Ook de politie zag die foto's en vervolgt nu de man.

De libertijnse supporter zal nu vervolgd worden voor zijn exhibitionisme, een misdaad die tot een gevangenisstraf van één jaar en een boete van €15.000 kan leiden. Of hoe iets helemaal uit de hand kan lopen.

Tags